søndag 17. november 2013

Dansk fluebinder i vintermørket

Sweet Margerita
Jeg har fått bundet noen fluer tidligere av en dyktig danske, og slo til da
 han lurte på om jeg trengte påfyll i vinter. Skal legge ut bilder når fluene mottas. Må innrømme at fluene (mine egenkomponerte mønstre) egentlig er veldig enkle å binde, men det er 1000 andre ting som også skal gjøres. Så for å unngå panikksurring av fluer til våren, valgte jeg bortesurrede fluer til neste års fiske.

Avbildet flue er rå til Laks og Sø. Et paradoks når det gjelder hva man har trua på: Selv om jeg kjører fisk ved siden av folk som ikke får fisk, så har dem ikke trua på fluer som dette... Pussig det der :-) Mangler jo både kropp og sjel sånne "monsterfluer".,,.

Epost til dansken: bigboy8783 a hotmail.com  (som du ser må du jobbe litt med denne epostadressen,   bytt a med @. Skjønner?? Send Lars Henrik (dansken) en mail, så får du knallgode fluer tilbake. Enten egenkomponerte, eller org mønstre.

søndag 8. september 2013

Dorgebåten

Med en 12" båt ble det litt trangt med vindskjerm beregnet for en 15"..  Så da må det litt modifisering til.

Og så var det selvsagt fritt for polyester. Da må støpinga utsettes til i morgen.

mandag 26. august 2013

Billige vadesko

Fikk mulighet til å avslutte jobben litt tidligere i går (av meg selv), og tenkte at da var det bare å suse i elva. Som sagt så gjort.

Alt var allerede pakket i bilen, så det var bare å kjøre til elva. Da jeg kom frem, fant jeg ut at vadeskoene lå igjen i carporten, 4 mil unna. Hva gjør man uten vadesko i elva?? Da så jeg docbootsene som lå i bilen- kunne de brukes??


Må innrømme at jeg var like mye skeptisk som jeg var uten valg, jeg måtte prøve selv om jeg så for meg skvulping i støvlene og en ubehagelig tur.
DET ble det ikke- støvlene funket helt fint, null skvulping! Eneste minuset er at de ikke er spesielt sklisikre i elva, så bruksområdet er vel mer til duppfiske i vann osv. Ta ut sålene i støvlene og prøv selv en tur!
Det er veldig greit å slippe de trange vadeskoene, som gjør det nesten umulig å få stokket neoprensokken riktig. Docbootsene satt som et skudd med øyeblikkelig virkning.

Gi tilbakemelding hvis du prøver?!

lørdag 10. august 2013

Dorgetur Storvannet


Endelig var det funnet tid og sted for dorgetur etter stor ørret i et vann i nærområdet. Etter å ha lest meg grundig opp på temaet ferskvannsdorging etter ørret, i minst femten minutter, gikk turen til Parabolflua for innkjøp av et par wobblere. Det viste seg senere at jeg allerede hadde nok wobblere til å forsyne en liten armada med fiskere. Sånn er det å ha orden i sysakene,,.
Båten er alltid klar for innsats, så da var det bare å pakke seg av gårde.
Litt umulig å få et fornuftig bilde innenfra en 12" båt
Dagens andre
Dagens første




Midtstilt stangholder brukt som lagringsplass for ubrukt stang. Hvor stangholdere skal stå, er stadig under utvikling. Blir endel hull her og der etterhvert.
Flotte forhold
Det ble ingen storørret denne gangen, selv om vi kjørte sikksakk gjennom smårøye-stimene. En ting som fungerte like bra som wobbler, var Amerikaner-drag. Eller, egentlig bare ei enkelt røyeskje med mark bak. Tidligere erfaringer med Amerikaner er at den blir tung å dra inn fisk på, samt at man ikke kjenner særlig til fisken. (de små da,..) Så, less is better.



Fiskeknuter

Legger ut bilder av noen enkle og effektive knuter som fungerer.  Bildene er tilfeldig hentet på nettet.

Dobbel Uni-knute, som alle bør kunne. Skjøter fireline til fireline, eller mono til mono, eller fireline til mono. Supersterk, enkel og bygger lite. Surr 5x hvis sena er tynn, eller det er fireline du knyter.


Opphengerknuten er rett og slett like enkel som en dobbel kjerringknute. Ypperlig for å skjøte opphengeren til sena, eller for å lage egne fortommer til fluefiske. Skjøter ulike tykkelser monosener for å få en tynn spiss. Kan også brukes for å skjøte fireline til mono??- ikke testet enda. TESTET: Skjøting fireline og mono fngerer IKKE med denne knuten

Dobbel slukknute er dobbelt så bra som enkel slukknute. Surr 5x hvis sena er tynn.

Flueknuten / Crawfordknuten kan du bruke på hva du vil, enkel og holder 97-99% av bruddstyrken.


Dårlige knuter:

  • Blodknuten- holder bare 50% i knuten
    Blodknuten, her vist som opphengerløkke
  • Enkel slukknute- holder bare 60% i knuten
  • Alle kompliserte og unødvendig fancy knuter

Skjøte møte og fireline: ALBRIGHT

Mono er den sorte, og du snurrer med fireline. Supersterk! Jeg bruker ofte bare 5-6 runder, usikker på om 10 runder øker styrken nevneverdig??





onsdag 7. august 2013

Da er vi i gang.,.

FiskeSmurfen er opprettet i kveld, onsdag 7. august 2013. Formålet er vel bare å samle litt forskjellig info fra tidligere- og fremtidige turer. Legger ut bilder og annet etterhvert.



søndag 14. juli 2013

Ranaelven 14. Juli 2013

Langt oppi dalen, langt over den lakseførende delen finnes det småørret. Veldig små...
200-grammere var det nok av
Bare 2 kast til, i den kulpen nederst der,..,
Det ble Burger à la kjæresten sin i kveld