lørdag 10. mai 2014

Sjøørret

Ny tur, nye fisker å sloss med...
Surret en stygg flue som funker, hvis det fisk det da.

mandag 21. april 2014

Sjøørret 2. Påskedag

Selv om været ikke er det beste tar jeg en tur for å prøve nyflua. 10 grader i lufta og det halve i vannet kan jeg tenke meg. Det skjedde ikke stort på denne turen, bortsett fra at jeg så en sjøøret som i vill panikk krasjet i iskanten og spratt opp på isen. Den kom seg heldigvis kjapt uti igjen. isne var ikke gått i Godbukta, så må nok vente en uke eller to før det blir fart i fisken.  Godflua
Straks klart

Litt grått nært iskanten

Isen synger på siste verset



søndag 13. april 2014

Vintertur etter sjøørret

Tiden var kommet for årets nyttårs fisketur, som vanlig var råken åpen pga litt mildvær på denne tiden.
Sjøørreten er vel ikke akkurat fetest nå, men fluekastingen må jo vedlikeholdes, året rundt... dessuten er det C&R som gjelder.
PS: Innlegget er lagt ut først i april pga en forglemmelse..,.
Bilder kommer litt senere

fredag 10. januar 2014

LAKSELVA i Gullesfjorden

Endelig hadde det regnet nok til at fisken fikk vann over gjellene, og turen gikk til en av småelvene i området. Det ble en sørgelig opplevelse av lavmål.

Jeg stillte opp hos grunneieren for å kjøpe kort i elva. Motsvaret til mitt spørsmål om kort til elva var: Hvilken elv? Ehh, hvor mange elver selger du kort til? Det er bare en elv han har kort til.  Det viste seg at grunneieren hadde kommet frem til at siden makta lå hos han, og ikke hos fylkeskommunen, så mente han at det beste for laksestammen var at ingen fisket der. Yes box..
Så elva er midlertidig stengt, sikkert til i åttetida når han selv skal fiske.
Jeg håper han snubler i det ulovlige web- kameraet som er montert i "stilla" og knekker fluestanga i kveld.

Edit: Det er faktisk opp til grunneier, ifølge epost-dialog med fylkeskommunen, å stenge vassdraget akkurat som det passer han. Det betyr imidlertid ikke at det er noe mer akseptabelt av den grunn. Det finnes mange uttrykk som kunne vært skrevet her, men det får jeg overlate til leserne:)